Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rajzba öntött katonadolog

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. április 22. 8:03

Katonadolog címmel hirdet gyermekrajz pályázatot a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége. A kreatív pályázatra 6 és 16 év között két kategóriában lehet jelentkezni. Nevezni az elkészült pályaművek postára adásával lehet egészen szeptember elsejéig.

A tavalyi nagy siker után idén is megrendezik a Kisbajtársak Találkozóját, aminek keretében gyermekrajz pályázat útján kérik a fiatalok rajzos válaszát arra a kérdésre, hogy: „Milyen leszek, ha katona leszek?” A Katonadolog elnevezésű pályázatra A4-es méretű lapra, ceruzával, tollal, filctollal, zsírkrétával, vízfestékkel, illetve ezek ötvözésével készült alkotásokkal lehet nevezni, fejenként egy pályaművel. A beérkezett rajzokat két kategória szerint értékeli a zsűri: a 6-10 éves korosztályt kisiskolás, a 11-16 éves korcsoportot nagyiskolás kategóriában.

Az eredeti rajzokat postai úton kell eljuttatni a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége részére, a 1087 Budapest Kerepesi út 29/B. címre. Fontos, hogy az alkotások ne legyenek félbehajtva, A4-es méretű borítékban – amelyen szerepelnie kell a Katonadolog kifejezésnek - kell postára adni. A rajzok hátoldalán fel kell tüntetni az alkotó nevét, életkorát, megjelölve, hogy melyik kategóriában indul, alatta szerepelnie kell a szülő nevének és telefonszámának, lakcímének és e-mail címének. A pályaművek beküldésével a jelentkezők elfogadják a pályázat szabályzatát, illetve a szülők hozzájárulnak, hogy gyermekük alkotása kiállításokon, interneten is megjelenjen.

A szövetség zsűrije mindkét kategóriában a három legszebbnek ítélt, legötletesebben elkészített rajzokat díjazza ajándékcsomagokkal.

A nevezési határidő szeptember elseje, az eredményhirdetésre pedig a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhelyen megrendezendő Kisbajtársak Találkozóján kerül sor. A nyertes alkotásokat a találkozó helyszínén kiállítják, valamint megjelentetik a www.beosz.hu oldalon és a szövetség Facebook-oldalán.

További kérdések esetén keressék a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségét az [email protected] e-mail címen keresztül.

Címkékpályázat