Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rangos szakmai elismerés

Szöveg: MH Egészségügyi Központ | Fotó: a központ felvételei |  2023. május 25. 17:21

A Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság „Pro Anaesthesia” nevű életműdíját kapta meg dr. Nagy László nyugállományú ezredes, az Észak-pesti Centrumkórház - Honvédkórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás osztályának főorvosa.

ek

Dr. Nagy László 1981 óta dolgozik a Honvédkórház Intenzív osztályán, amelyet 2007 júniusa és 2015 májusa között osztályvezetőként vezetett. Ezredesi rendfokozattal ment nyugdíjba, a Szolgálati Érdemjel Ezüst és Arany Fokozat, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje, valamint a Tiszti Szolgálati Jel III. kitüntetések birtokosaként. Pályája során a szakmai profizmus, az odaforduló, humánus betegellátás, a kiemelkedő oktatási tevékenység jellemezte.

Nemcsak számtalan beteg köszönheti neki fájdalommentes felépülését, vagy kritikus állapotból történő gyógyulását, de az utána jövő generációk tanítómestereként orvosok, nővérek és asszisztensek százai sajátították el tőle az aneszteziológiai tevékenység, a kritikus betegek ellátásának művészetét.

ek2