Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

katonaorvos

Király_Anna_nyito

“Bizalom, együttműködés, bajtársiasság, tisztelet...”

2023. március 18. 7:40

Tavaly ősszel számos katonaorvos tett esküt az ország több alakulatánál. A velük kötött ösztöndíjszerződések által még több szakember került az egészségügyi ellátórendszer és a katona-egészségügy területére egyaránt.

20230223-katonaorvosok-foldrenghes (4)

„Arra a hat napra mi is testvérekké váltunk”

2023. február 24. 7:24

Törökország történelmének legnagyobb földrengés okozta természeti katasztrófáját szenvedte el február 6. éjjelén. Magyarország az elsők között indított mentőcsapatokat – köztük egy ötfős katonaorvosi csoportot – a romba dőlt Antakya városába. Még a sokat próbált, missziós tapasztalatokkal rendelkező szakemberek számára is megdöbbentő a katasztrófa sújtotta területen töltött hat nap.

kiképzésen_index

Kiképzésen I. rész

2023. február 20. 7:20

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ katonaorvosai és szakemberei műveleti területen is képesek magas szintű orvosi ellátást nyújtani az arra rászorulóknak. A Kiképzésen I. részében ennek a speciális képességekkel rendelkező tábori mobilkórháznak a működését mutatjuk be.

katonaorvosok_nyitó

Tisztelet és köszönet a magyar katonaorvosoknak

2023. február 14. 11:25

A cél, hogy a tapasztalatokat beépítsük az MH Egészségügyi Központ rendszerébe – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Facebook-oldalán megjelent videóban, miután fogadta a törökországi földrengés utáni mentési munkálatokban részt vevő katonaorvosokat.

Földrengés Törökországban KLAC0158

Novák Katalin megköszönte a Törökországban segítő magyar mentőcsapatok munkáját

2023. február 10. 14:54

Novák Katalin köztársasági elnök, a Magyar Honvédség főparancsnoka február 10-én bejegyzést tett közzé közösségi oldalán a török-szíriai földrengés kapcsán, külön kiemelve a magyar mentőalakulatok érdemeit.

drMBnyito

Fiatal és elhivatott

2023. január 3. 14:00

Dr. Mihalovits Botond hadnagy 2022. augusztus 1-jén kezdte meg szolgálatát a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórház Plasztikai és Égéssebészeti Osztályán rezidensként. Az alábbi interjúból többek között az is kiderül, hogyan ismerkedett meg a honvédséggel.

orvos_index

A hősi halált halt orvosokra emlékeztek

2022. november 4. 22:19

Katonai tiszteletadással emlékeztek a hősi halált halt orvosokra Budapesten, a Ludovika tér mellett található Magyar Hősi Halott Orvosok emlékműnél, november 4-én, pénteken.

hetei1

„Minden napra jut olyan eset, ami szakmailag kihívás!”

2022. július 24. 7:31

Dr. Hetei Tünde hadnagy tradicionális katonaorvos családból származik, így számára nem ismeretlen, hogy mit jelent a katona-egészségügyben dolgozni, milyen többlet szakmai kihívásokkal kell szembenéznie annak, aki ezt a hivatást választja. Az interjúból az is kiderül, hogyan zajlik egy nap a sürgősségi betegellátó osztályon.