Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédorvos

Fókuszban a törökországi földrengés egészségügyi tapasztalatai

Szöveg: MH EK | Fotó: Kertész László archív felvétele |  2024. február 8. 8:11

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, a NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központ és a Magyar Katonai-Katasztrófaorvostani Társaság közös lapja, a Honvédorvos legújabb száma megújult külsővel már elérhető online is.

63e791894af25745935560

A Honvédorvos legújabb száma tematikus kiadvány, melyben a tavalyi törökországi földrengés tapasztalatai kerültek fókuszba, hiszen a természeti katasztrófák sorában talán a földrengések azok, amelyek rövid idő alatt, nagy kiterjedésben képesek pusztítást előidézni, a lakosság körében nagyszámú sérülést és halálesetet okozni.

honvedorvos

A katasztrófa kapcsán a nemzetközi szinten összehangolt katasztrófa-segítségnyújtás az utóbbi időben jelentősen felértékelődött. Kiemelt figyelmet kaptak a földrengés kutató- és mentőcsapatok, valamint az azokat támogató és a humanitárius segítségnyújtás részét képző különböző orvosi csapatok tevékenysége is.

A katonaorvosi szakfolyóirat legfrissebb száma bemutatja a magyar orvoscsoport részvételét a törökországi földrengés katasztrófahelyzetének felszámolásában, a nem éppen konvencionális körülmények között történő mentési tevékenységek elméletét, a nemzetközi földrengés kutató és mentőcsapatok, orvosi alegységek együttes tevékenységét és a társszervekkel való szoros együttműködést, a katasztrófahelyzetek közegészségügyi és járványügyi teendőit, valamint pszichológiai aspektusait.

A Honvédorvos legújabb száma online itt érhető el.

Címkékkatonaorvos