Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

a központ felvételei

ABV RIÉR (nyitó)

Rendszergyakorlatot tartottak

2021. november 28. 8:45

Az MH Görgei Artúr Vegyivédelmi Információs Központ (MH GAVIK) több mint egy évtizede felelős az évente megrendezett rendszergyakorlatért, melynek segítségével a központ katonái az MH Atom, Biológiai, Vegyi Riasztási és Értesítési Rendszer (MH ABV RIÉR) képességet tartják szinten, illetve fejlesztik.

MHRKKK_átvett (3)

Több mint száz éve a honvédség szolgálatában

2021. november 21. 15:03

A védelmi intézkedések figyelembevételével, ünnepi állománygyűlésen emlékeztek meg az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ alapításának évfordulójáról november 17-én, Balatonakarattyán.

Bemutatkozó látogatás a NATO KEKK-nél (1)

Bemutatkozó látogatás a NATO KEKK-nél

2021. október 16. 17:59

Bemutatkozó látogatásra érkezett a NATO Katona-Egészségügyi Kiválósági Központba (NATO KEKK) az MH Transzformációs Parancsnokság, Honvéd Kiválósági Központ (MH TP HKI) szakmai állománya október 14-én.

kadétok_Szolnokon (3)

Alakulatlátogatáson a kadétok

2021. október 16. 9:39

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum diákjai tettek látogatást az MH Béketámogató Kiképző Központnál. A Honvéd Kadét Programban részt vevő fiatalok október 13-án, szerdán érkeztek Szolnokra.

helikopterpilóták_Balatonakarattya (4)

Ismét Balatonakarattyán találkoztak a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok

2021. október 9. 20:53

Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.

edzés_MHEK (1)

Különleges edzésformát választottak az egészségügyi dolgozók

2021. október 6. 19:52

Az MH Egészségügyi Központ minden telephelye szívesen vesz részt a rendszeres állomány-összetartó „egységfutáson”. Így tettek szeptember 30-án, a Szanatórium utcai telephely egészségügyi dolgozói, akik a rossz idő miatt futás helyett az amerikai tengerészgyalogosoknál is alkalmazott gimnasztikai edzésformát választották.

béketámogatók_új (9)

Újra nemzetközi tanfolyam a béketámogatóknál

2021. szeptember 26. 7:19

Tizennégy országból érkeztek felkészülők a 39. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyamnak (International Military Observer Course - IMOC) otthont adó MH Béketámogató Kiképző Központba, szeptember 20-án.

UNIFIL_kapott (3)

Libanonba készülnek

2021. szeptember 22. 16:41

Véget ért a Libanoni Békefenntartó Misszióba (United Nations Interim Force in Lebanon – UNIFIL) készülők békeműveleti felkészítése Szolnokon. Az Egyesült Nemzetek Szervezete missziójába, egyéni beosztásba tervezett katonák részére szeptember 6-17. között tartottak képzést az MH Béketámogató Kiképző Központban.

DSC_0007_katonafoldrajz_MINURSO

Európai Uniós, valamint ENSZ missziókba készülnek a katonák

2021. szeptember 16. 10:44

Az Európai Unió, valamint az Egyesült Nemzetek Szervezetének misszióiba, törzs- és egyéni beosztásba készülő több mint harminc katona részére tartottak békeműveleti felkészítést szeptember 6-10. között, az MH Béketámogató Kiképző Központban (MH BTKK), Szolnokon.

futás (2)

Futás az egészségért és az összekovácsolódásért

2021. augusztus 29. 8:28

Az MH Egészségügyi Központban (MH EK) szolgálatot teljesítő katonák – az intézmény zavartalan és folyamatos betegellátásának biztosítása mellett –, dr. Kopcsó István vezérőrnagy vezetésével, állományösszetartó futáson vettek részt a BHSE Dózsa György úti atlétika pályáján.