Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

a központ felvételei

MH_EK_drón (4)

Drónok az egészségügy szolgálatában

2022. június 26. 15:58

Az MH Kiképzési és Oktatási Főnökség, az MH Egészségügyi Központ Hadműveleti és Kiképzési Osztálya, a Magyar Katona és Katasztrófaorvostani Társasággal karöltve szervezett szemináriumot az MH Egészségügyi Központ dolgozói, szakemberei és a társintézmények meghívott munkatársai részére, melyen a Loricatus Kft. mutatta be a drónos szállításban rejlő lehetőségeket és az általuk fejlesztett eszközöket, módszereket június 21-én, a intézmény székhelyén.

Elsősegélyoktatás_1

Elsősegélyoktatás a Csokonai gimnáziumban

2022. április 24. 11:44

Az Egészségügyi Életmentő Projekt részeként ismeretterjesztő oktatásban vettek részt az MH Egészségügyi Központ (MH EK) egészségügyi katonái a Semmelweis Orvostudományi Egyetem, az Országos Meteorológiai Szolgálat, a Magyar Vöröskereszt és az Ifjúsági Elsősegélynyújtók Országos Egyesületének szakembereivel április 13-án az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium felsős és gimnazista tanulói, valamint pedagógusai számára.

ROLE-2 (5)

ROLE-2 képességgel bővül az MH Egészségügyi Központ

2022. április 22. 9:26

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program részeként, 2021-ben közbeszerzést írtak ki moduláris felépítésű, telepíthető, sebészeti képességgel rendelkező katonai kórház beszerzése céljából. A ROLE-2 beszerzés első fázisa most valósult meg, amely során konténereket és alumínium vázas sátrakat is leszállítottak a Magyar Honvédség Egészségügyi Központja (MH EK) számára.

MH KIMK (7)

Évértékelés és feladatszabás a Kiber- és Információs Műveleti Központban

2022. április 13. 11:58

Balogh Péter ezredes, az MH Kiber- és Információs Műveleti Központ parancsnoka megtartotta első évértékelő és feladatszabó értekezletét. A rendezvényen részt vett Bozó Tibor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnokságának törzsfőnöke, valamint prof. dr. Kovács László dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnoksága kibervédelmi haderőnemi szemlélője is.

honvéd_3

Lovagrendi elismeréseket vehetett át a Honvédkórház két vezetője

2022. február 27. 7:27

Ünnepélyes keretek között tüntette ki a Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend dr. Kopcsó István vezérőrnagyot, az MH Egészségügyi Központ parancsnokát és prof. dr. Wikonkál Norbertet, a Honvédkórház főigazgatóját február elején.

Adomány a Honvédkórház részére (2)

Adomány a Honvédkórház dolgozóinak

2022. február 24. 17:46

Immunerősítő készítményeket adományozott a Béres Gyógyszergyár az MH Egészségügyi Központ COVID-betegeinek ellátásában résztvevő munkatársak részére.

mh_ek_vezénylőzászlós (1)

Vezénylőzászlósi látogatás az egészségügyi központ Tünde utcai telephelyén

2022. február 11. 10:18

Az MH Egészségügyi Központ Egészségügyi Felkészítő és Továbbképző Intézeténél tett látogatást Kaszab Zoltán főtörzszászlós február 7-én, hétfőn. A Magyar Honvédség vezénylőzászlósát Bánsági László ezredes, intézetvezető fogadta.

MH_EK_adomány_átvett (1)

Nagy értékű adományt kapott a Honvédkórház Perinatális Intenzív Centruma

2022. február 5. 19:04

Fizikai és idegrendszeri fejlődést segítő textil eszközöket kapott az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház Perinatális Intenzív Centruma (PIC). A koraszülött babák igényeire tervezett babafészek csomagokat a napokban adták át, az egészségügyi intézmény Podmaniczky utcai telephelyén.

DSC_0020

Nemzetközi futás a béketámogatóknál

2022. február 3. 13:49

Első alkalommal csatlakoztak a nemzetközi tanfolyam résztvevői az MH Béketámogató Kiképző Központ közös futásához.

ABV RIÉR (nyitó)

Rendszergyakorlatot tartottak

2021. november 28. 8:45

Az MH Görgei Artúr Vegyivédelmi Információs Központ (MH GAVIK) több mint egy évtizede felelős az évente megrendezett rendszergyakorlatért, melynek segítségével a központ katonái az MH Atom, Biológiai, Vegyi Riasztási és Értesítési Rendszer (MH ABV RIÉR) képességet tartják szinten, illetve fejlesztik.