Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Regionális Honvéd Kadét konferencia Kecskeméten

Szöveg: Baranyai Erika Piros tartalékos főhadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2023. március 14. 10:21

Rendhagyó Regionális Honvéd Kadét konferenciát rendeztek március 2-án az MH 4. Területvédelmi Ezred (MH 4. TVE) 38. Területvédelmi Zászlóaljnál Kecskeméten. A konferencián jelen volt Huszár Ferenc ezredes, az MH 4. TVE parancsnoka, Hovány István őrnagy, a 38. Területvédelmi Zászlóalj törzsfőnöke, Kis Ákos vezető kormánytanácsos, szakreferens és Szénásy Zoltán szakreferens a Honvédelmi Minisztérium Oktatási és Ifjúságstratégiai Osztály képviseletében, valamint a Bács-Kiskun vármegyei Honvéd Kadét Program oktatási intézményeinek képviselői.

IMG_20230302_131206

A rendezvényt Hovány István őrnagy nyitotta meg. Elmondta: a cél, hogy teremtsenek egy fórumot, ahol a korábban és az újonnan a programhoz csatlakozott iskolák meg tudják osztani egymással a tapasztalataikat.

Az MH 4. TVE parancsnoka, Huszár Ferenc ezredes üdvözölte ezt a kezdeményezést. Az ezredparancsnok elmondta: az együtt gondolkodás segíti, hogy az iskolák hatékonyan tudják beilleszteni az életükbe a kadét programot, ezzel is elősegítve a Magyar Honvédség személyi állományának folyamatos biztosítását.

IMG_20230302_151619

Kis Ákos vezető kormánytanácsos, hangsúlyozta: a program minőségbiztosítási rendszerének kidolgozása megkezdődött. A lehetőséget egy gyakornoki programhoz hasonlította, melyen keresztül felhívhatják a fiatalok figyelmét a honvédelem ügyének fontosságára. Ehhez a különböző motivációs elemek – mint a Béri Balog Ádám honvéd kadét ösztöndíj – is hozzájárulnak.

Az eseményen a vármegye öt középfokú oktatási intézménye vett részt huszonhárom fővel, akik szívesen osztották meg tapasztalataikat egymással. A 38. Területvédelmi Zászlóalj célja, hogy rendszeressé tegye ezeket a találkozókat, melyeknek köszönhetően egységesíthető lesz a vármegyében folyó munka.

IMG_20230302_151232