Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rendőri-katonai együttműködés

Szöveg: MH 25. KGYLDD |  2020. szeptember 15. 19:35

Együttműködési megállapodást írtak alá az MH 25. Klapka György Lövészdandár, illetve a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetői szeptember 9-én, a tatai laktanyában.

20200915-tata-egyuttmokodes

A dokumentumot Lőrincz Gábor dandártábornok, az  alakulat parancsnoka, valamint Farkas Gábor rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány látta el kézjegyével. Az eseményen jelen volt Bakos Sándor alezredes, a Komárom-Esztergom Megyei Védelmi Bizottság titkára is.

Az együttműködési megállapodás megkötése azért vált szükségessé, mert a Magyar Honvédség Parancsnoksága és az Országos Rendőr-főkapitányság idén megújította együttműködését. A tatai dandár és a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság közötti megállapodás egyebek mellett kitér az oktatási-kiképzési feladatokra, a fokozott közúti közlekedési ellenőrzésekre, közlekedési balesetek során a kölcsönös segítségnyújtásra, a honvédségi gépjárműoszlopok és delegációk útvonalának biztosítására, valamint a honvédségi szállítmányok és rendezvények biztosítására is.