Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Repülésbiztonsági szakmai nap Szolnokon

Szöveg: Horváth Ingrid százados | Fotó: Hellán Andrea törzsőrmester |  2021. március 3. 7:17

Az érintett végrehajtó, kiszolgáló és biztosító alegységek illetékes állományparancsnokai részvételével rendezték meg a Repülésbiztonsági Szakmai napot február végén, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison.

rebif_szakmainap (1)

A rendezvényt dr. Koller József dandártábornok, bázisparancsnok nyitotta meg, aki repülésbiztonsági szempontból - a megadott irányelvek alapján, kitérve minden szakirány területére - részletesen értékelte az előző évet. A bázis, a rá nehezedő egyéb feladatok megoldása mellett, megfelelően teljesítette a 2020-as év repülésbiztonsági irányelveit.

Az előző év legjelentősebb feladata – az Airbus H145M típusú könnyű, többcélú helikopterek beérkezése és rendszerbe állítása - új kihívás elé állította a hajózó és műszaki állományt is. Balogh György honvédségi alkalmazott, minőségbiztosítási vezetőként értékelte a repülőgépek folyamatos légialkalmasságának felügyeletével (CAMO) foglalkozó műszaki állomány képzését és a rendszer felépítését, ezt követően Oláh Gábor őrnagy, a Szállító Helikopter Zászlóalj repülő hajózója osztotta meg tapasztalatait a típus kezelésével kapcsolatban.

Az értékelések után a szakmai elöljárók és a légierős alakulatok képviselőinek online hozzászólásaira került sor.

rebif_szakmainap (2)