Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Speciális felkészítést kapnak az altisztjelöltek Hetényegyházán

Szöveg: MH ARB | Fotó: az alakulat felvételei |  2021. március 3. 8:55

A Magyar Honvédség üzemanyag kezelésével és tárolásával kapcsolatos szakmai altisztképzés indult az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) hetényegyházi bázisparancsnokságán március elsején.

Az Acélkocka kiképzési program szakirányú oktatásain három altisztjelölt vesz részt, akiket Banos János alezredes, az MH ARB törzsfőnöke köszöntött a tréning első napján. A megnyitón Hornyák Endre törzszászlós, az alakulat megbízott vezénylőzászlósa, valamint a bázisparancsnokság vezetői és kiképzői is részt vettek.

Acélkocka_ARB

„Ezeket a különleges ismereteket a hetényegyházi bázisunkon kiválóan meg lehet szerezni, hiszen itt közvetlenül a Magyar Honvédség legjobb, üzemanyaggal foglalkozó szakemberei tanítják a résztvevőket. Ez egyrészt azért előnyös, mert a szakterület jövőbeni és jelenlegi vezetői jobban megismerhetik egymást, másrészt azért, mert az ismereteket centralizált formában, elsőrangú szakemberektől kaphatják meg az altisztjelöltek” – fogalmazott Banos alezredes.

Az MH 25. Klapka György Lövészdandár által küldött három altisztjelölt március elejétől július végéig vesz részt a raktárbázis kiképzésén, így azt követően – alakulatukhoz visszatérve – megfelelő szaktudással láthatják el a számukra kijelölt feladatokat.