Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rice: „Követtünk el hibákat”

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. október 14. 6:32

Az elmúlt napokban memoárkötetet megjelentető Condoleezza Rice volt amerikai külügyminiszter elismerte, hogy hibákat követett el a Bush-kormányzat a szeptember 11-i terrortámadások után. A vallomás azonban egyelőre csak szóban hangzott el, mert a memoár első kötetében a gyerekkorát és a diákéveit dolgozta fel.

“Kétségtelenül követtünk el hibákat" – nyilatkozott Rice a Reutersnek az Extarordinary, Ordinary People: A Memoir of Family (Rendkívüli, egyszerű emberek – családi memoár) című könyvét népszerűsítő interjúban.

“Néhány dolgot jól tettünk, néhányat pedig rosszul. De mindig is erősen hittem benne, hogy a történelemnek hosszú íve van. Csak akkor fogják véglegesen megítélni azt, amit tettünk, amikor már eltávoztam. És ez így rendben is van" – jelentette ki a USA Todaynek.

Rice, aki a külügyminiszteri székből visszatért a neves Stanford Egyetem oktatói katedrájához, ugyanakkor büszke a George W. Bush elnök vezette kormányzat teljesítményére.

“A kormányzat számára minden szeptember 11. utáni nap szeptember 12. volt, és mindig arra gondolt, hogy a dolog megismétlődhet. Nagyon hálás vagyok azért, hogy képesek voltunk megtenni azt, amit képesek voltunk megtenni" – mondta. “Szeretettel gondolok vissza arra a nyolc évre" – tette hozzá.