Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Robbantásos merényletek Szíriában

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. február 11. 15:21

Számosan meghaltak és megsebesültek február 10-én, pénteken Aleppóban két robbantásos merényletben – jelentette a szíriai állami televízió. A tv jelentése szerint „terroristák” voltak az elkövetők. Az ad-Dunjá magántelevízió értesülései szerint legkevesebb tizenegyen haltak meg.

A második legnagyobb szíriai városban a katonai biztonsági szolgálat egyik épülete és a rendfenntartó erők székhelye ellen irányultak a támadások – fűzték hozzá a híradások, amelyek szerint az áldozatok között civilek és katonák egyaránt vannak.

Az állami tv-csatorna felvételein vértócsákban heverő szétszaggatott holttestek voltak láthatóak egy ötszintes megrongálódott épület előtt, miközben a mentők emberi testrészeket szedtek össze.

Rámi Abder-Rahmán, az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) elnöke szerint a Szíria egyik gazdasági központjának számító Aleppóban három robbanás történt pénteken. a Szíriai Forradalom Általános Hivatala (SRGC) nevű ellenzéki szövetség szerint a merényletek mögött a demokráciaköveteléseket elutasító damaszkuszi rezsim áll.

A várost eddig viszonylag megkímélték a március óta tartó népfelkelés következtében zajló erőszakcselekmények.