Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rohamlövész képesség: becsület és tisztesség

Szöveg: Hársfalvi József őrgy. |  2009. november 4. 8:19

2009. október 29-én ünnepélyes keretek között Újdörögd bázison került sor a rohamlövész tanfolyam zárására. Az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj parancsnoka Ruszin Romulusz alezredes adta át a végzettséget, illetve a tanfolyam teljesítést igazoló tanúsítványokat.

Beszédében kiemelte a végrehajtó és kiképző állomány tisztességes helytállását, az embert próbáló több mint egy hónapos kiképzés során.

A kiképzés során az újdörögdi, csobánkai gyakorlótéren kívül, a szomoródi lőtér biztosította a terepfoglalkozások magas színvonalú végrehajtásának helyszíneit. Pécsvárady Szabolcs őrnagy a tanfolyam vezetője, beszédében kiemelte a rohamlövész tanfolyam fontosságát, valamint azt hogy nemcsak a kiképzendők fejlesztették kompetenciáikat, kitartásukat, hanem a kiképző állomány részére is fontos tapasztalatokat nyújtott az elmúlt időszak. A kiképzendők közül érdemes megemlíteni Csató Gábor hadnagy nevét, aki a legjobb teljesítményt nyújtotta, és bár rendkívül elfáradva, de büszkén vette át a rohamlövész diplomát.

1595892955
1595892956
1595892956