Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rugalmas váltás

Szöveg: honvedelem.hu |  2011. január 2. 14:41

Ha rossz az idő és késnek a helikopterek, semmi gond: irány a Rába terepjáró teherautó platója. A természet nem győzheti le ilyen könnyen a lövészkatonát: az „ellenséges” lokátorállomásnak pusztulnia kell. Így is történt a köddel borított Kőris-hegy oldalában.

A november közepén tartott gyakorlat igencsak hatásosan mutatta be, hogy mennyire változékony az időjárás. Míg a begyakorlás során 16 Celsius-fokos meleg és szikrázó napsütés kényeztette az MH 25/88 Könnyű Vegyes Zászlóalj katonáit, ott-jártunkkor, a gyakorlat végrehajtása során, már gyökeresen más volt a helyzet. Nem mintha az időjárás képes lett volna zavarba hozni a parancsnokot, dr. Ruszin Romulusz ezredest és katonáit: kihozták a maximumot mind magukból, mind a körülményekből.

A gyakorlat hetében harci és szállítóhelikopterekkel közösen végrehajtott, komplex éleslövészetre készültek a zászlóalj három századának katonái. Míg szerdán a már említett kora őszi, ragyogó napsütéses időben sikerült a begyakorlás, csütörtökre rendes novemberi idő köszöntött be a Kőris-hegy környékére, valamint a gyakorlat kezdőpontjának számító nullapontra egyaránt. Így a terveket és a végrehajtást az élethez igazították.

A teljes cikket a Magyar Honvéd magazin január 6-án megjelenő új számában olvashatják!