Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy: kevés ország van, amely ennyire tiszteli fiatal tisztjeit

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2021. augusztus 19. 23:13

Kevés ország van, amely annyira tiszteli fiatal tisztjeit, mint Magyarország - hangsúlyozta a Magyar Honvédség parancsnoka az M1 aktuális csatorna augusztus 19-ei, csütörtök esti műsorában, augusztus 20. előestéjén.

mhpk m1

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy kifejtette: a következő csillag egy katona életében mindig meghatározó, de az első tiszti beosztás, az hogy az Országház előtt, a család és a magyar emberek előtt mondhatják el az esküjüket, „egy életre szól”. Ez valóban meghatározza a tisztek életét, „felemelő pillanat” - fogalmazott. Másik ehhez hasonlóan maradandó élmény a katona számára, amikor az első tábornoki kinevezését veheti át a Sándor-palotában - fűzte hozzá.

Az altábornagy kérdésre válaszolva azt mondta: a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program a közepén tart, de már mindenki láthatja, hogy ez „nem csak szlogen”, itt vannak az új eszközök. Ezekből néhányat be is mutatnak az augusztus 20-ai tisztavatás utáni légiparádén - közölte. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy elmondta: lesznek helikopterek, kiképző gépek, vadászgépek, érkezik továbbá az ejtőernyős válogatott is. Kérdésre válaszolva elárulta: arra készülnek, hogy a vadászgépek felfessék az égre a nemzeti színeket.

Hozzátette: a magyar légierő régi és új technikai eszközei mellett, a szárazföldi haditechnika is bemutatkozik majd az augusztus utolsó hétvégéjén tartandó kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatón.

A teljes beszélgetés ide kattintva tekinthető meg.