Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Segít átvészelni a hőséget a víztisztító század

Szöveg: Mészáros József | Fotó: Janó Miklós őrmester |  2021. június 25. 17:33

Szentes polgármesterének kezdeményezésére vízosztópontokat létesített városszerte az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred. A víztisztító század több ezer csomag kiváló minőségű ivóvizet állított elő, amelyek kiosztása már meg is kezdődött – ám nem csak Szentesre, de Kecskemétre is jutott belőle bőven.

Víztisztító század (7)

Szabó Zoltán, Szentes város polgármestere a napokban azzal a kéréssel kereste meg Antal László ezredest, a városban állomásozó MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezredének parancsnokát, hogy amennyiben lehetséges, segítsenek ebben a rendkívüli hőségben városi vízosztópontok kialakításában és a szükséges ivóvízkészlet előállításában – mondta el a péntek kora délutáni sajtótájékoztatón Magyar Milán hadnagy, a víztisztító század egyik szakaszparancsnoka. „Természetes, hogy eleget tettünk a kérésnek” – emelte ki.

A víztisztító század erre kiképzett személyi állománya – úgynevezett tömlőtasakos vízcsomagoló gép segítségével – összesen mintegy 6500 adag ivóvizet állított elő félliteres kiszerelésekben, amelyből – fejtette ki Magyar Milán hadnagy – 4500 csomagot az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis katonái pénteken elszállítottak Kecskemétre. A fennmaradó 2000 csomag ivóvíz a Szentesen felállított honvédségi vízosztópontokra került.

Víztisztító század (14)

Magyar Milán hadnagy arról is beszámolt, hogy az ivóvíz kiváló minőségű, azt a csomagolást megelőzően minden esetben ellenőriztetik a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának akkreditált laboratóriumában.

A kezdeményező részéről Móra József szentesi önkormányzati képviselő, a helyi Honvédség és Társadalom Baráti Kör elnöke elmondta: a város és a szentesi alakulat kapcsolata régi keletű és kiváló. A jelenlegi vízosztás, amelyben az ezred víztisztítói segítettek, „rendkívül fontos dolog a város számára ezekben a hőségnapokban” – szögezte le. Hozzátette: Szentes nem csak amiatt szerencsés, mert a város határában állomásozik a műszaki ezred, hanem azért is, mert az ezred vezetése ilyen segítőkészséget tanúsít a város dolgaival kapcsolatban.

Videót készítette: az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred