Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Segítség a bajban

Szöveg: Trautmann Balázs | Fotó: Nagy Gábor |  2022. március 8. 21:16

A szomszédos Ukrajnában dúló háború miatt már eddig is százezrek keltek útra, menedéket és békét keresve. A menekülők segítésére megmozdult az egész ország és megmozdult a Honvédelmi Minisztérium is.

Adományok átadása_Lónya (2)

A rászorulóknak szervezett gyűjtést a HM Védelemgazdasági Hivatal, a főigazgató, Ballainé Krikker Zsuzsánna dandártábornok támogatásával. Az akcióhoz csatlakozott a HM Gazdasági Tervezési és Szabályozási Főosztály, a HM Vagyonfelügyeleti Főosztály, a HM Jogi Főosztály, a HM Jogi és Igazgatási Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkári Titkárság, a HM Közigazgatási Államtitkári Titkárság, a HM Gazdálkodási Ügyekért Felelős Államtitkári Főtanácsos Titkárság, valamint a HM Zrínyi Nonprofit Kft. is.

Az összegyűjtött adományokat március negyedikén adta át az ukrán határ mellett fekvő Lónyán a HM Védelemgazdasági Hivatal nevében Sille Árpád alezredes Nagy Ernőnek, a település polgármesterének és dr. Dienes Melindának, a Kisvárdai Járási Hivatal hivatalvezetőjének. Lónya a háború első napja óta fogadja a menekülőket, így a most érkezett gyermek- és felnőttvitaminok, takarók, szivacsmatracok, párnák, élelmiszerek, ruhák, tisztálkodószerek, játékok nagy segítséget jelentenek, hangsúlyozta a polgármester.