Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Segítség a rendkívüli árvízhelyzetben

Homokzsákokat raknak a katonák a Rába partján

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: Nagy Laura önkéntes területvédelmi tartalékos főtörzsőrmester, Rozs Dorina önkéntes területvédelmi tartalékos szakaszvezető és a szerző |  2024. június 10. 10:32

A Magyar Honvédség katonákkal és eszközökkel segíti a megáradt Rába mentén az árvízi védekezést – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf, június 10-én, hétfőn.

2024.06.10_kormend_Arvizi_vedekezes_RT_01

A honvédelmi miniszter elmondta: Vámos Zoltán főispán, a Vas Vármegyei Területi Védelmi Bizottság elnöke a Magyar Honvédség segítségét kérte a Rába folyón kialakult rendkívüli árvízhelyzet miatt.

A katonák hétfőn, Körmendnél kezdik a szolgálatot, ahol az ideiglenesen telepített gátak építésében és megerősítésében vesznek részt.

A miniszter hozzátette: a Magyar Honvédség felkészült arra, hogy szükség esetén további segítséget nyújtson a rendkívül árhullám elleni védekezésben.

 

 

2024.06.10_kormend_Arvizi_vedekezes_RT_02

A Magyar Honvédség Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezredének ötven katonája segíti az árvízi védekezést az áradó Rába folyón Körmendnél – mondta el Kiss Viktor százados.

A katonák tízfős rajokban homokzsákokat raknak a vízügyi szakemberek irányításával a folyó bal partján – tette hozzá a Győrből érkezett alakulat parancsnoka.

A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság közleménye szerint a Rába vízgyűjtőjén hétfő hajnaltól ismét esik, a meteorológiai előrejelzések szerint újabb záporok és zivatarok várhatók.