Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Serleget kapott a karateedző

Szöveg: Tószegi Zoltán százados |  2011. december 14. 19:36

Minden alakulat büszke lehet arra, ha állományából valaki azzal bizonyítja sokoldalúságát, hogy munkája mellett valamely más területen is kiemelkedő teljesítményt nyújt. Ha pedig ezt magas szinten elismerik és jutalmazzák, az önmagáért beszél.

Lázár Tibor százados, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis ejtőernyős kiképző részlegvezetője a közelmúltban ilyen elismerésben részesült: karateedzői tevékenységéért december 2-án átvehette Szalai Ferenctől, Szolnok Megyei Jogú Város polgármesterétől a „diákolimpiai bajnokok felkészítéséért" odaítélt serleget. A mester ifjú tanítványai közül ebben az évben négyen állhattak fel a dobogó legmagasabb fokára.

Azzal valószínűleg mindenki tisztában van, hogy négydanos mesterré válni nem egyszerű dolog. A századosnak még arra is marad energiája, hogy másokat hozzásegítsen ahhoz, hogy minél jobbak lehessenek. És a diákolimpiai szereplés csak a jéghegy csúcsa. A többek között sok hivatásos és szerződéses katonát, rendőrt, kormányőrt és hozzátartozóikat soraiban tudó Szolnoki Bajnokok SE (több gyermek, ifi és junior elsőség mellett) négy felnőtt magyar bajnokot is ünnepelhetett 2011-ben.

Lázár Tibor emellett 2009 óta az Ojama Karate Kyokushin Hungary, azaz a magyar válogatott versenyzői (köztük három szolnoki) felkészítésében is segít Tóth Zsolt (volt ejtőernyős) szövetségi kapitánynak. Az idei év ezen a fronton is kiemelkedően sikerült. A szeptemberben, Egerben megrendezett kontinensviadalon begyűjtött egy arany, három ezüst és három bronz minden idők második legjobb összesített magyar Eb-szereplése. Ez egyben azt is jelenti, hogy a mieinket csak Oroszország előzte meg az éremtáblázaton.

Ahol a fiatalok ilyen jól szerepelnek – és ilyen példát látnak maguk előtt – ott a jövő is reményekre adhat okot. Erre szükség is van: 2012 legnagyobb kihívása ugyanis Japánban, a súlycsoport nélküli világbajnokságon vár Lázár Tiborra és tanítványaira.