Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sikeresek az ausztrál repülő robotok

Szöveg: Háború Művészete |  2008. február 16. 8:58

A Boeing ausztrál leányvállalata által gyártott pilóta nélküli repülőgép sikeresen teljesítette a tízezredik, felderítő és felügyeleti feladatokat végrehajtó repülési órát.

Az UAV repülőeszközöket az afganisztáni és iraki légtérben használták az ausztrál csapatok védelmére. David Withers, a Boeing Australia Limited elnöke külön gratulált a ScanEagle csapat tagjainak a siker eléréséért. – A ScanEagle egy kiváló UAV repülőeszköz, a Boeing Australia Limited egy létfontosságú szárazföldi bevetéstámogató eszköz, amely segíti az ausztrál csapatok munkáját, ahol nap mint nap életüket teszik kockára a katonák – nyilatkozta David Withers.

A teljesen automata ScanEagle-t a Boeing és az Insitu cég fejlesztette, álló- és mozgókép készítésére képes elektrooptikai vagy infravörös kamerával van felszerelve. A repülőeszköz 1,2 méter hosszú, 3 méter fesztávú szárnyakkal építették, és több mint tizenöt órán keresztül képes a levegőben maradni és felvételeket készíteni. A repülőeszközt egy indítóállványról repítik a levegőbe, majd GPS-koordináták segítségével navigálják a kijelölt terület fölé. Visszaérkezéskor a SkyHook rendszerrel fogják meg a repülőeszközt.

1595873415