Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A 43-asok aranycsapata

Szöveg: Mátyás Andrea |  2013. október 13. 11:33

Komoly sporteredményeket hozott a 2013-as esztendő a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred számára.

1595961344

Csak néhány eredményt megemlítve: az alakulat párbaj csapata végzett az első helyen az MH Lőbajnokságon, miközben az összetett versenyben is megszerezték a harmadik helyezést. A Magyar Honvédség járőrbajnokságán ugyancsak bronzérmet szerzett az ezred válogatottja, a háromtusa bajnokságon pedig az összetett hatodik helyet szerezte meg a csapat. A túlélő futóversenyen, a női, egyéni kategóriában dobogós helyezéseket sikerült elcsípni, míg a katonai közelharc bajnokságon több bajnoki címet is megvédtek az alakulat katonái.

„Az alakulatnál számos tehetséges, jó adottságokkal rendelkező katona teljesít szolgálatot, akikből egy-egy jó edzésterv segítségével kitűnő eredményeket lehet kihozni. Az idei évben a közelharcra erősítettek rá, ami meg is hozta a sikert, hiszen ebben a sportágban érték el a legtöbb és legjobb eredményeket.
Különböző meghívásos versenyeken vettek részt, ahonnan érem nélkül nem jöttek el – összegezte az eredményeket Szabó Szilvia százados, az alakulat testnevelő tisztje, aki egydanos dzsúdó mesterként maga is egyéni bajnoki címet szerzett a Terrorelhárító Központ által szervezett Budó Gálán.

1595961344

A százados hozzátette: a HANSI Kupán földharcban és küzdelemben is dobogós helyezéseket szereztek a 43-asok katonái.  Az MH I. Ludovika Viadal Katonai Küzdősport Bajnokságon öt első, négy második és három harmadik helyezést gyűjtöttek be.

„A titok a sport iránti alázat és küzdeni tudás, de nem elhanyagolható a csapatösszetartás és az egymásért való küzdeni tudás sem. Bátorítással, sok segítséggel, jó hangulatú felkészüléssel nagyon jó kis csapat építhető, akik ezután már egymást fogják vinni az edzésben és a versenyeken. Elengedhetetlennek tartom, hogy alakulatunknál ilyen képességű emberek legyenek" – mondta Szabó százados.

1595961344

Fotó: MH 43. HVTE