Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„A csapat mi vagyunk!”

Szöveg: Ónodi-Bán Nikolett százados | Fotó: a szerző |  2019. október 5. 0:47

Spartan Race futamot rendeztek Kazincbarcikán az október 5-6-i hétvégén, ahol a vasárnapi Sprint futamon a Magyar Honvédség is képviseltette magát 26 fővel. Önkéntes területvédelmi tartalékos, tényleges szolgálatot teljesítő műveleti tartalékos katonák és kiképzőik egyaránt rajthoz álltak. A jövő év első magyarországi Spartan versenyén, Veszprémben meglepetés-akadályokkal készül a haderő.

1596069701

„A csapat MI vagyunk" névre keresztelt, Szabó Dávid, Csépány Gábor, Kopecsni Attila, Nevelős László összetételű formáció a legjobb eredménnyel zárta a CompanyHeat futamot, valamint összesítettben az előkelő ötödik helyen ért célba a résztvevő 137 csapat közül. Fontos kiemelni, hogy Dávid, azaz Szabó tartalékos főtörzsőrmester a közel 7 km-es versenypályán a 2018-as év Spartan világbajnokaként erősítette a Magyar Honvédség csapatát.

A rendezvény zárásaként a rendezők Szitka Péterrel, Kazincbarcika polgármesterével együtt átadták át a soron következő magyarországi helyszín vándorzászlaját Torba Attila alezredesnek, az MHP Személyzeti Csoportfőnökség Menedzsment és Fejlesztési Főnökség főnökének. Torba alezredes biztosította a „harcos" versenyző-nézőközönséget, hogy egy kihívásokkal teli, izgalmas áprilisi hétvégében lesz részük fél év múlva Veszprémben. A 2020. április 4-5-i hétvégén, a Magyar Honvédség együttműködésével megrendezendő futamon, eddig nem látott meglepetés akadályokkal várják majd a résztvevőket Európa egyik legnagyobb katonai gyakorlóterén, ahol Sprint és Super távokon lehet majd kilépni a szürke hétköznapok komfortzónájából.

A versenyzőkön kívül a hétvégi barcikai forgatagban a miskolci 4. számú Katonai Igazgatási és Toborzó Iroda munkatársai toborzó ponton mutatták be a Magyar Honvédség régi és a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében beszerzett, fegyvermodernizáció legújabb darabjait, a jövő kézifegyvereit. Mindezek mellett repülőgép-szimulátorral és airsoft-iövészettel várták a tartalékos és szerződéses katonai szolgálat iránt érdeklődőket.

Magyar katonák immár második alkalommal vettek részt Spartan futamon, így a hadsereg joggal bízik abban, hogy a Magyar Honvédség részvétele hamarosan már hagyományosnak tekinthető ezeken a versenyeken. Az erőpróbák során – a versenyzőkön és a toborzókon keresztül – a társadalom tagjai jobban megismerhetik a Magyar Honvédség értékrendszerét, a katonai morált, valamint az elérhető szolgálati formákat, köztük az önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálatot, amelyhez bárki csatlakozhat civil munkája, vagy tanulmányai mellett.

1596069701
Címkéksport