Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A legnagyobb hazai e-sport rendezvényen toboroztak

Szöveg: MH KIKNYP |  2019. szeptember 24. 7:44

Ismét képviseltette magát a Magyar Honvédség a hétvégén megrendezett V4 Future Sports Festivalon, amelyet óriási érdeklődés övezett.

1596069034

Elektronikai eszközök sokaságával telt meg a Hungexpo a hétvégén, ahol komoly pénzdíjas versenyeket szerveztek, szakmai konferenciákat tartottak, és a látogatók minden játékot ingyen kipróbálhattak. A második alkalommal megrendezett V4 Future Sports Festival a legnagyobb hazai rendezésű e-sport esemény, amely tömegével vonzotta a videó játékokkal játszó fiatalokat.

1596069034

Egy ilyen eseményről természetesen a Magyar Honvédség sem maradhatott le, így az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred és az MH Katonai Rendészeti Központ katonái mellett, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság toborzói is ott voltak. A felállított sátrakban nemcsak a katonai életpálya adta lehetőségekről tájékozódhattak az érdeklődők, de a gépek mellől felállva kézzel fogható eszközöket is kipróbálhattak. Nagy sikere volt a lézerpuska lövészetnek, ahol egymással – és néha katonákkal – versenyezve megtapasztalhatták, mennyivel nehezebb a célzás élőben, mint egérrel, de cserébe egy-egy találat nagyobb megelégedéssel is töltötte el a próbálkozókat. A toborzók figyeltek arra is, hogy a várakozók se unatkozzanak, hiszen tájékoztató anyagokat, honvédségi kiadványokat osztogattak, illetve nagy sikere volt a képernyő után élőben is látni és megfogni az új rendszeresített fegyvereket.

1596069034

A rendezvény létrejötte, a meghívott csapatok színvonala és a magas látogatószám is egyértelműen jelezte, hogy itthon is egyre nagyobb az érdeklődés az e-sport iránt, ami természetesen a katonáktól sem áll távol. A toborzók ezt bizonyítandó nemcsak a sátrukban várták az érdeklődőket, hanem néha elvegyültek a látogatók közt is – már amennyire ezt az egyenruha engedte –, és játszottak velük néhány kört. A nézők kíváncsian figyelték, ahogy katonák mozognak harci virtuális valóság szimulátorban.

Ha bármelyik fiatal korábban megközelíthetetlennek hitte a katonákat, vagy a Magyar Honvédséget, a hétvégén biztosan megváltozott a véleménye.

1596069034