Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bajtársiasság-2016 hadipisztoly-lőverseny

Szöveg: Vizinger Diána hadnagy |  2016. május 8. 15:11

A Fejér Megyei Honvéd Nyugállományúak Székesfehérvári Klubja −az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezreddel együttműködve − idén is megrendezte a „Bajtársiasság-2016” elnevezésű hadipisztoly-lőversenyét. A rendezvény fővédnöke dr. Simicskó István honvédelmi miniszter volt.

1596013221

Az ezred jó kapcsolatot ápol a honvédelem ügyét támogató társadalmi szervezetekkel − kiemelten a Fejér Megyei Honvéd Nyugállományúak Székesfehérvári Klubjával. A Nagysándor József laktanyában megrendezett lőverseny sikeres végrehajtásáért Marosvölgyi Vince alezredes, a híradózászlóalj parancsnoka felelt. A versenyen a honvédségnél rendszerben lévő P9RC Parabellum pisztolyt próbálhatták ki a résztvevők, amelynek paramétereit és működését Garai Levente hadnagy ismertette.

A győzelemért induló kilenc csapatból a „Bajtársiasság-lőverseny" kupáját idén is a Fejér Megyei Honvéd Nyugállományúak Székesfehérvári Klubja nyerte meg. A csapat tagjai: Orosz József nyugállományú ezredes, Lakosa József nyugállományú alezredes, Deák Dezső nyugállományú alezredes, Takács Imre nyugállományú őrnagy és Tóth Gábor nyugállományú alezredes.

1596013221

A csapatverseny mellett az egyéni eredményeket is díjazták. Az első helyezést Lakosa József nyugállományú alezredes érdemelte ki, kiemelkedő, 100/93 pontos eredménnyel. A dobogó második fokára Horváth Kálmán nyugállományú alezredes állhatott, aki 100/89 pontos teljesítményt ért el, a harmadik helyen pedig Solti István nyugállományú mérnök alezredes végzett 100/88 ponttal.

Az okleveleket Vadon Gábor nyugállományú ezredes, az egyesület elnöke és Benda László ezredes, az ezred parancsnoka adta át.

1596013222