Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Első helyezést szerzett a honvédség ejtőernyős válogatottja

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. július 29. 18:58

A Magyar Honvédség ejtőernyős válogatott csapata az Ejtőernyős Célbaugró Világkupa-sorozat negyedik állomásán, az olaszországi Bellunóban nyújtott ismét kiemelkedő teljesítményt.

1599190935
A csapat a dobogó legfelső fokára állt ismét: csapat-célbaugrásban első helyezést ért el Bánszki Tamás százados, Hirschler Gábor zászlós és Varga Tamás zászlós, Asztalos István önkéntes műveleti tartalékos zászlós és Gál Szabolcs törzsőrmester. A versenyen tizenhat ország negyvenöt csapatának kétszázhuszonöt versenyzője vett részt. Ifjúsági versenyzőnk, Horváth Ferenc őrvezető kategóriájában harmadik helyezést ért el. „Három nap alatt nyolc ugrást teljesítettünk" – összegezte a versenyen történteket Gál Szabolcs törzsőrmester. „A mezőny nagyon jól kezdett, de a végére csak az olaszok és mi bírtuk a nyomást. Szoros verseny alakult ki, és a szívünk felvitt minket a dobogó tetejére."

1599190935
Az olaszországi verseny az augusztus 10-én kezdődő, Szolnokon megrendezendő 42. CISM Katonai Ejtőernyős Világbajnokság előtti utolsó megmérettetés volt nemzetközi szinten a magyar katonacsapat számára. Mivel Bellunóban az összes nemzetközi csapat a vébén induló összeállításában versenyzett, ezért a helyezések jó előjeleket mutatnak.