Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Futás az oviért

Szöveg: Szily Béla hadnagy |  2017. február 3. 19:06

Jótékonysági futást szerveztek a napokban a Baranya megyei Szászváron, amelynek teljes bevételét a  leégett Hársvirág Óvoda játékai és sportszerei pótlására ajánlottak fel a szervezők.

1596027063

Január elején tűz ütött ki a szászvári Hársvirág Óvodában, amelyben a gyerekek sporteszközei és játékai mind odavesztek. A szomorú esemény okán megrendezett futás kihívást jelentő, -8 Celsius-fokos hidegben kezdődött, ám ez nem szegte kedvét a Baranya megyei sportolóknak, hisz közel 80-an rajtoltak el a Szászvári Borház elől. A lelkes futók 4, a bátrabbak 12 kilométert futhattak a jelentős szintkülönbséggel bíró pályán, de volt, aki 20 kilométert teljesített az embert próbáló körülmények között. A résztvevőket a célban meleg tea, házi készítésű szalámi és sütemények várták.

A rendezvényen az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság pécsi irodájának négy munkatársa is részt vett. A rendezők külön köszönetet mondtak a parancsnokság három katonájának, akik bár személyesen nem tudtak részt venni a futáson, fejenként kétezer ajánlottak fel a gyerekek részére. Az eseményen több mint 150 ezer forintot sikerült összegyűjteniük a rendezőknek.

1596027064

Fotó: Kalina Zsolt zászlós, Szászvári Mocorgók Szabadidő Egyesület