Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvéd fölény a felnőtt kötöttfogású bajnokságon

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. április 2. 19:08

A Miskolci Egyetemi Körcsarnok adott otthont a 2018. évi felnőtt kötöttfogású országos bajnokságnak. A tíz súlycsoportból ötöt a Budapesti Honvéd Sportegyesület (BHSE) birkózói nyertek meg.

Hosszú idő után végre újra olyan felnőtt kötöttfogású országos bajnokságnak lehettek szemtanúi a Miskolcra kilátogató érdeklődők.

A mérkőzések 11 órától két szőnyegen zajlottak. A szépszámú közönség számtalan parázs összecsapásnak, akció dús mérkőzéseknek, kiélezett párharcoknak lehettek szemtanúi. Az igazi nagy rangadókra azonban  a döntőkig kellett várni.

Ekkor csapott össze a 82 kilogrammosoknál a világ- és kétszeres Európa-bajnok Bácsi Péter, valamint a világ- és Eb-harmadik Szabó László. A Ferencváros kiválósága rögtön a mérkőzés elején két pontos válldobással lepte meg Szabót, ami gyakorlatilag a mérkőzést is eldöntötte, 2-0-s győzelemmel Bácsi megszerezte pályafutása hetedik magyar bajnoki címét.

Eggyel feljebb, a 87 kilóban is ki-ki mérkőzésre lehetett számítani a fináléban, 1-1-es (két passzivitásért járó figyelmeztetés) eredményt követően azonban most az Európa-bajnok, vb-bronzérmes Lőrincz Viktor kezét emelhették a magasba az U23-as világ- és Európa-bajnok Szilvássy Erik ellenében.

Kiss Balázs és Varga Ádám, valamint Lám Bálint és Majoros Ármin Mózes összecsapása is komoly erőfeszítések közepette zajlott le. Előbbi meccsen Kiss belefogta próbálkozásába Vargát (pörgetés), végül 3-1-re nyert, míg utóbbi csatában Majorost kétszer is passzívnak tartották a bírók, Lám 2-0-s győzelmet aratott.

A további hat súlycsoportból a 77 kilóban az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok Lőrincz Tamás ötödik, a 72 kilóban a világ- és Európa-bajnok Korpási Bálint pedig a hetedik bajnoki aranyát zsebelte be magabiztos birkózással. Krasznai Máté eredeti súlycsoportjánál eggyel feljebb, a 67 kilóban győzött le mindenkit, köztük a súlycsoport esélyesét, Kozák Istvánt is, míg a 63 kilóban Torba Erik aratott diadalt.

A két legkisebb kategóriában is izgalmas mérkőzéseket hozott a finálé. A kadet Eb-ötödik ceglédi Török Tamás élete első felnőtt országos bajnoki címét szerezte meg gigászi küzdelemben, az 55 kilóban pedig az érdi Kovács Bence két hátsó alsó emeléssel zárta rövidre az aranyérem sorsát.

A felnőtt kötöttfogású bajnokok:

55 kg: Kovács Bence (Érdi Spartacus)
60 kg: Török Tamás (Ceglédi VSE)
63 kg: Torba Erik (Budapesti Honvéd SE)
67 kg: Krasznai Máté (Budapesti Honvéd SE)
72 kg: Korpási Bálint (BVSC-Ganz-Jászkisér)
77 kg: Lőrincz Tamás (Budapesti Honvéd SE)
82 kg: Bácsi Péter (Ferencvárosi TC)
87 kg: Lőrincz Viktor (Budapesti Honvéd SE)
97 kg: Kiss Balázs (BVSC-Ganz-Jászkisér)
130 kg: Lám Bálint (Budapesti Honvéd SE)

Csapatpontverseny:

1. Budapesti Honvéd SE
2. Ferencvárosi TC
3. Ceglédi VSE