Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédelmi Kötelék: megyei döntő Győrben

Szöveg: G. R. |  2015. október 24. 11:38

Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 8. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Irodája önkéntes műveleti tartalékosok közreműködésével rendezte meg a Honvédelmi Kötelék haditorna verseny Győr-Moson-Sopron megyei döntőjét október 20-án, a megyeszékhelyen.

A verseny célja a honvédelem ügyének népszerűsítése volt, mégpedig a fiatal, pályaválasztás előtt álló diákok körében. A verseny tíz középiskolás csapat részvételével zajlott, akik Győrből, Mosonmagyaróvárról, Csornáról és Kapuvárról érkeztek.

1596002797

A diákokat Gulyás Róbert őrnagy, a győri iroda vezetője köszöntötte. Felhívta a figyelmet a csapatszellem fontosságára, valamint hangsúlyozta, hogy a feladatokat a csapattagok egymást segítve, legjobb tudásuk szerint, testi épségükre vigyázva hajtsák végre, betartva a „fair play" szabályait – már csak a rossz, esős időjárási viszonyok miatt is…

1596002797

A négytagú csapatok a versenyt írásbeli feladattal, egy honvédelmi totó kitöltésével kezdték. Ezt követően a diákoknak számot kellett adniuk irodalmi ismereteikről és kreativitásukról is – e feladatokba a szervezők természetesen honvédelmi kérdéseket is belecsempésztek.

1596002797

A fizikai erőpróba során a csapatok a felkészültségüket az akadálypályán, kézigránátdobásban, légpuskalövészetben, fegyveres váltófutásban bizonyíthatták, mindezek mellett pedig még gépkarabély szét- és összeszerelésben, kötélhúzásban és egészségügyi ismeretekben is összemérték erejüket.

1596002798

A megyei döntőn a győri Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakközépiskola „Bercsényi II." elnevezésű csapata szerezte meg a bronzérmet. Második helyezést ért el a csornai Hunyadi János Szakközépiskola „Határvadász" nevű csapata, az aranyérmet pedig a kapuvári Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium „Pál Fiai" nevű csapata szerezte meg. Az országos döntőn, 2016 tavaszán ők képviselhetik a megyét.

1596002798

Fotó: Orosz László százados