Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

KatonaSuli-focibajnokság a Petőfi-laktanyában

Szöveg: Regős Teréz |  2016. március 29. 13:50

Harmadik alkalommal rendezte meg a KatonaSuli-focibajnokságot az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD).

1596011120

A rendezvényt március 23-án, nyolc órakor az MH BHD parancsnokának megbízásából Szijártó Richárd alezredes nyitotta meg. Az MH BHD megbízott törzsfőnöke köszöntötte a dandár KatonaSuli-programjában részt vevő intézmények által küldött csapatokat. A bajnokságot ezúttal is Réti Gergely zászlós, Kun Viktor szakaszvezető, Mándi Béla szakaszvezető és Szabó Zsolt szakaszvezető irányította.

1596011121

A Petőfi-laktanya sportcsarnokában zajló mérkőzésekkel párhuzamosan Baráth Ernő ezredes, az MH BHD megbízott parancsnoka a Damjanich teremben kerekasztal-beszélgetést folyatott a KatonaSuli-programmal együttműködésben lévő iskolák képviselőivel. A vendégek elmondták, hogy a KatonaSuli-programnak rendkívül pozitív visszhangja van, jó hatást gyakorol a tanulókra. A képzés iránt egyre nagyobb az érdeklődés: van olyan intézmény, ahol már harmadik éve komplett osztály indul a program miatt, és sokan választják érettségi tárgyként. A katonai alapismeretek oktatásában részt vevő gyerekek között vannak olyanok, akik határozottan a katonai pályára készülnek; ezért is örülnek az intézmények tanárai, hogy a program oktatóit az MH BHD biztosítja.

1596011121

A szerda délutáni program barátságos gálamérkőzéssel folytatódott, amit az első helyezést elérő Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Egressy Gábor Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskolájának bajnokcsapata játszott az MH BHD katonáival.
Az esemény Baráth Ernő ezredes záróbeszédével, a bajnokság eredményhirdetésével és a díjak átadásával zárult. Minden résztvevő emléklappal távozott. Emellett oklevelet és érmet kapott az első három helyezett: a nyertes Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Egressy Gábor Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskolája, az ezüstérmes Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Than Károly Ökoiskolája, Gimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája, valamint a bronzérmes Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Verebély László Szakközépiskolája és Szakiskolája.

1596011121

Fotó: Szabó Lajos zászlós