Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonasulisok és felderítő búvárok úszták át a Balatont

Szöveg: Faludi Miklós főtörzsőrmester |  2016. július 5. 17:29

Az idei évben már második alkalommal csatlakoztak katonasulis diákok az Úszó Erődhöz, hogy a Magyar Honvédség katonáival együtt ússzák át az 5,2 kilométeres távot Révfülöp és Balatonboglár között július 2-án.

1596016250

Az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj búvárai − Miklós Bence zászlós vezetésével – örömmel vállalták a felkérést a diákok úszásának biztosítására, hiszen munkájuk mellett gyakran vesznek részt hasonló projektekben. Az úszás során nemcsak a katonasulisokra vigyáztak: öt általános iskolás diákot húztak át a túlsó partra egy rohamcsónakban, ezzel is példát mutatva fizikai teljesítőképességből és lelki nagyságból.

A II. Rákóczi Ferenc Közgazdasági Szakközépiskola – ahonnan Kollár Valentina, Takács Katalin és Csoma Sándor 10. és 11. évfolyamos tanulók érkeztek – évek óta együttműködési megállapodásban áll a KatonaSuli-program keretében az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárral.

Feltett szándékuk volt, hogy átússzák a Balatont, ezzel példát mutatva iskolájuknak, a katonasulis tanulóknak, illetve diáktársaiknak egyaránt.
A kedvező időjárás több mint nyolcezer indulót vonzott a helyszínre, akik reggel fél nyolctól folyamatosan rajtolhattak.

1596016250

A katonasulisok a táv leküzdésére a felderítő búvárokkal együtt ereszkedtek a vízbe. Négy búvár húzta a csónakot, amiben öt gyermek ült. A katonasulisok pedig a csónak mellett úsztak, egy-egy búvár kíséretében.
„Nagy biztonságérzetet jelentett, hogy búvárok kísértek bennünket, végig biztonságban éreztem magam! Nemcsak mellettünk voltak, de motiváltak is, amikor elfáradtunk" – mondta az egyik katonasulis diák az úszás után.

1596016250

Fotó: a szerző felvételei

CímkékKatonaSuli