Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Dobogós helyezés a 23. MILTROPA kupán

Szöveg: Regős Teréz |  2016. július 5. 19:12

A tavalyi évhez hasonlóan ismét kiemelkedő eredményt ért el az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) labdarúgócsapata a MILTROPA kupán.

1596016251
Az 1994-ig visszanyúló – Fővárosi Helyőrség-parancsnokok Találkozójához (Capital Commanders’ Conference) kapcsolódó – MILTROPA kupának most Bécs adott otthont, ahol tizenegy fővel Budapest is képviseltette magát. A csapat az MH BHD és az MH Katonai Rendészeti Központ (MH KRK) állományából állt össze, a csapatkapitány Vadászi Norbert alezredes, az MH BHD logisztikai főnöke volt.
Az MH BHD játékosai: Király János őrnagy, Varga Attila őrnagy, Nahaj Gergely százados, Sárkány István százados, Kálmán Dávid főhadnagy (MH KRK), Koczák Attila zászlós, Fótos János főtörzsőrmester, Fekete Zoltán szakaszvezető, Szabó Zsolt szakaszvezető és Bonivárt Erik őrvezető.

„A 2016-os MILTROPA kupát a bécsi helyőrség-parancsnokság szervezte a Mária Terézia laktanyában, ahol hét ország – Lengyelország, Szlovákia, Csehország, Ausztria, Németország, Szlovénia és Magyarország – fővárosának helyőrségi csapatai jelentek meg. A helyszín évről évre változik, de jól megszokott, ismétlődő sorrend alapján. Tavaly Varsó volt, idén Bécs, jövőre pedig Budapest lesz a házigazda" – mondta a magyar csapat vezetője.

1596016251

A kupa első két mérkőzése nem kedvezett a budapesti együttesnek, ugyanis mind a szlovén (4:0), mind a német (2:1) csapattól vereséget szenvedtek el. Azonban a harmadik meccsen már fordult a kocka. A magyarok Pozsony, majd Bécs csapata ellen is nyertek; előbbit 6:0-ra, utóbbit pedig 3:0-ra győzték le.
Az MH BHD – a második, azaz – a zárónapot 2:1-es sikerrel kezdte Prága csapatával szemben, és 1:1-es döntetlennel zárta Varsó ellen.
Az idei nemzetközi katonai labdarúgó-bajnokságon az összesített eredmény alapján Ljubljana lett a bajnokcsapat. A dobogó második fokára viszont már az MH BHD játékosai állhattak fel, ezzel folytatva az eddig elért szép eredménysorozatot, míg a bronzérmet Prága csapata kapta.

Az idei kupa (társ)gólkirályi címét – egy prágai játékossal együtt – az MH BHD csapatából öt góllal Bonivárt Erik őrvezető érdemelte ki.

1596016252

Fotó: Harald G.M. Minich

Címkéksport