Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonazenészek sikere a szimfonikus zenekarok futballkupáján

Szöveg: Sárosi Péter százados |  2014. május 4. 15:22

A magyar zenei élet egyik régi hagyománya elevenedett fel ismét a Budai Sportcentrum Futballaréna műfüves futballpályáján április 27-én. Ezúttal nem hangszerekkel, hanem egy focilabdával virtuózkodtak a szimfonikus zenekarok. A főszervező a Budapesti Filharmóniai Társaság volt.

Az idei kupára közel tíz csapat nevezett. A Győri Filharmonikus Zenekar, a Concerto Budapest, a Honvéd Férfikar, a Budapesti Fesztiválzenekar, a Pannon Filharmonikusok, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, a MÁV Szimfonikus Zenekar, a Savaria Szimfonikus Zenekar, a Budafoki Dohnányi Zenekar mellett „újoncként" az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Központi Zenekara is részt vett a focitornán.

Az első helyet a Pannon Filharmonikusok, a másodikat a Savaria Szimfonikus Zenekar szerezte meg, míg a harmadik helyen az MH Központi Zenekar végzett, nagy csatában a Honvéd Férfikar előtt.

A bronzérmes MH Központi Zenekar csapatának tagjai Ferenczy János őrmester, Fejes Péter törzsőrmester, Grünvald László törzsőrmester, Kiss István törzsőrmester, Kovács Tibor törzsőrmester, Leiter János őrmester, Lovay Tamás törzsőrmester, Pálinkás László törzsőrmester és Rőth László törzsőrmester voltak.

1595971275
A központi zenekar csapata

Fotó: a szerző felvételei