Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyar siker a holland katonai mezei futóbajnokságon

Szöveg: Skrinyár Eszter alezredes |  2017. február 6. 12:01

Ludovikás honvéd tisztjelölt nyerte a nemzetközi katonai mezei futóbajnokság 2600 méteres versenyszámát. A Magyar Honvédség csapata az összesített versenyben második helyet ért el.

1596027095

 
Összesen hat ország válogatott csapata vett részt a Nemzetközi Katonai Sporttanács (Conseil International du Sport Militaire – CISM) rendezvényén a hollandiai Bredában: a házigazdák mellett Németország, Belgium, Spanyolország, Franciaország és Magyarország képviseltette magát. A Honvédség válogatottja, amely számos alakulat eredményes sportolóit fogta össze, a Magyar Honvédség Hadkiegészítő Felkészítő és Kiképző Parancsnokság (MH HFKP) szervezésével utazott ki a rangos versenyre.

A kiutazást egyhetes felkészülő edzőtábor előzte meg Tatán, amelyhez a feltételeket az MH 25. Klapka György Lövészdandár biztosította.
Hatalmas eredmény a honvédség számára, hogy nemzetközi környezetben, nagyon erős mezőnyben és technikás – sáros terepen a dobogóra álhatott a csapat. Külön büszkeség, hogy a hölgyek versenyének eredményhirdetésén a magyar himnusz zengte be a bredai stadiont.
A következő állomás, a novemberi világkupa kiemelkedő fontosságú lesz a válogatott életében, hiszen az 57. CISM Katonai Mezei Futó Világbajnokság számukra hazai terepen, a Magyar Honvédség rendezésében, Balatonakarattyán zajlik, ahol majd megmutathatják felkészültségüket és elszántságukat.

1596027096

A csapat tagjai:

Csapatvezető: Róth Balázs szds. (MH HFKP)
Csapatvezető-helyettes: Vass Tibor szds. (MH 54. VRE)
A tagok: Honti Attila hdgy. (MH 54. VRE)
Kisházy László hdgy. (MH ARB)
Seres Flórián hdgy. (MH BHD)
Gajó Péter tzls. (MH 25. KGYLDD)
Böhm Lilla htj. (MH LZ)
Szabó Tícia htj. (MH LZ)
Urhegyi Viktória ftőrm. (MH 25. KGYLDD)

1596027096

Eredmények:

Női: 2600 m:
1. hely: Böhm Lilla htj.
10. hely: Szabó Tícia htj.
13. hely: Urhegyi Viktória ftőrm.
Csapat: 2. hely
Férfi: 10000 m:
7. hely: Honti Attila hdgy.,
21. hely: Seres Flórián hdgy.,
23. hely: Kisházy László hdgy.,
27. hely: Gajó Péter tzls.
Csapat: 4. hely

1596027097
Címkéksport