Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mikulás-kupán vett rész az MH HKNYP futball-válogatottja

Szöveg: Ifju Tímea főhadnagy |  2015. december 7. 7:57

A Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége (HOSOSZ) a Honvédelmi Minisztérium támogatásával évente kispályás labdarugó bajnokságot szervez, amelyet az idei évben december 3-án, csütörtökön tartottak a budapesti Vasas Sportegyesület Fáy utcai sporttelepén.

1596005154

A Mikulás Kupa elnevezésű műfüves labdarugó bajnokságra az idén először meghívást kapott az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) csapata is, így kilenc csapat mérhette össze erejét a pályán. A verseny csoportmérkőzésekkel kezdődött, végül az MH HKNYP csapata, a második csoportban a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat és az MH Összhaderőnemi Parancsnokság csapatával kellett megmérkőznie, ahol mindkét mérkőzésen döntetlen eredmény született, így a csapat a csoport küzdelmek során a második helyezést érte el.

1596005154

Ezután még két mérkőzés várt az MH HKNYP csapatára, az MH Ludovika Zászlóalj és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közös csapatával, valamint a Tábornokokkal kellett összemérniük futball tudásukat. Az MH HKNYP csapata ebben a körben egy döntetlent és egy győzelmet ért el, így végül veretlenül, a labdarúgótornán negyedik helyezést ért el.

Vanyur Tibor ezredes, az MH HKNYP parancsnoka kupát ajánlott fel a futball torna legjobb önkéntes tartalékos játékosának. A kupát dr. Simicskó István honvédelmi miniszter adta át Hazuga Soma tartalékos közkatona részére.

1596005154

Fotó: Siku László zászlós