Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sportos bázis

Szöveg: Gyeginszky Andor hadnagy |  2018. július 7. 12:32

Sportnapon vettek részt június 28-án az MH Pápa Bázisrepülőtér katonái és közalkalmazottai. A jó hangulatú nap célja az volt, hogy a bázison dolgozók egy rendkívül sűrű időszak után más minőségben is együtt töltsék az időt a sport és a jó hangulat jegyében az alakulat csapatünnepén.

1599190106
„A pápai katonák hosszú ideje kiemelkedően magas színvonalon dolgoznak, elhivatottságuk, szorgalmuk és szakmai tudásuk példa értékű" – mondta Gangler László ezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoka. „Úgy gondoltuk, hogy a feszes mindennapokat érdemes megtörni egy olyan eseménnyel, amikor kicsit önfeledten, jó hangulatban sportolással töltjük együtt az időt. Feladataink végrehajtása közben rendszeresen tapasztaljuk, hogy Pápán kiváló a csapatszellem, katonáinkat összekovácsolták a rendszeres gyakorlatok, a repülőtér üzemeltetéséből fakadó, és egyéb, például a déli határzárral kapcsolatos feladatok. A sportnapon ezt a csapatszellemet akartuk még tovább fejleszteni és lehetőséget adni mindenkinek arra, hogy kollégáival más minőségben is eltölthessen egy kis időt" – tette hozzá a parancsnok.

1599190107
A szervezők kihasználták az MH Pápa Bázisrepülőtér kiváló infrastrukturális adottságait, így a résztvevők számos sportban kipróbálhatták magukat. A versenyszámok között a legnépszerűbb a kispályás labdarúgás és az ügyességi verseny volt, de sokan vettek részt a röplabda, íjászat, légpuska-lövészet, mátrix-futás, kidobós, vagy a csocsó versenyszámokban is.

1599190107
Olyanok is akadtak, akik horgász-szerencséjüket és tudásukat mérték össze a bázis taván. A legsportosabb alegységnek járó trófeát az MH PBRT Logisztikai Zászlóalja szerezte meg, akik szinte minden versenyszámban kiemelkedően jól teljesítettek.

1599190107
A szerző felvételei