Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szentesi műszaki katonák a világbajnokságon

Szöveg: Csordásné Nehéz Zsuzsanna fõhadnagy |  2015. július 14. 17:02

Július 4-5-én tartották a Red Bull Air Race Világbajnokságot Magyarországon, amelynek a műszaki biztosítását a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc műszaki Ezred katonái hajtották végre.

1595997337

A több mint százfős állomány már június 19-én megkezdte az előkészítő munkálatokat az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred hadikikötőjében. Első feladatuk az volt, hogy a PMP hadihíd elemeket vízre tegyék, majd ezekből állították össze az öt darab 80 tonnás, a két darab 60 tonnás és az egy darab 100 tonnás teherbírású helikompot. Ezekre építették rá a szervezők a tartószerkezeteket, amelyekre a pilonokat ráhelyezik. A katonák sokat gyakorolták a helyszínen nyílt vízen is a mozzanatokat, mivel az elkészített úszó elemeket az Országház előtti Duna-szakaszon pontos GPS koordináta szerint kellett elhelyezni és lehorgonyozni.

A verseny befejeztével visszaúsztatták a kompokat a hadikikötőbe, és ott is maradt a technikai eszközök nagy része, mivel ű az augusztus 20-ai tűzijáték lebonyolításában is részt vesz majd az alakulat.

1595997337

Fotó: Nagy Ferenc szakaszvezető