Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szondi-kupa Székesfehérváron

Szöveg: Vizinger Diána hadnagy |  2015. december 5. 17:55

Idén tizenharmadik alkalommal rendezték meg a székesfehérvári Honvéd Szondi György SE által a Szondi Közelharc-Kézitusa Kupát, illetve nyolcadszorra a Szondi Grundbirkózó Versenyt a MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred tornatermében, a Tombor István Sportcsarnokban.

1596005137

A rendezvény fő célja, hogy minél szélesebb lehetőséget biztosítson a pusztakezes közelharc és kézitusa iránt érdeklődő katonák részére a megmérettetésre. A rendező szakosztály úgy döntött, hogy a katonaállomány erős leterheltsége ellenére sem halasztja el a versenyt, hanem idén is biztosítja a lehetőséget év végén a sportolásra, versenyzésre. Minden várakozást felülmúlóan nyolc szervezet huszonöt versenyzője adott le nevezést hat versenyszám összesen huszonhárom súlycsoportjában.
Kőkemény, de nagyon sportszerű küzdelmeket élvezhetett az éppen nem versenyző nézősereg, a fárasztó nap végén megtartott díjátadóról pedig senki sem távozott üres kézzel.

A legtöbb versenyzőt indító szervezet a MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár lett, és különdíjat kapott Horváth Ramóna, a MH 25. Klapka György Lövészdandár katonája. Mindkét díjat a verseny helyszínét biztosító MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred parancsnoka, a verseny védnöke, Benda László ezredes adta át.

1596005138


Fotó: a szerző felvételei