Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új sportoló a Honvéd családjában

Szöveg: Takács Vivien |  2018. november 5. 18:25

A Budapesti Honvéd Sportegyesülethez (BHSE) igazolt Milák Kristóf Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes, háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok úszó. Az ünnepélyes szerződéskötést november 5-én tartották Budapesten.

1599195402
A Honvéd családjának új tagját dr. Simicskó István, a BHSE társadalmi elnöke és Gergely István, a BHSE ügyvezető elnöke köszöntötte. Dr. Simicskó István elmondta: remek élsportoló úszót igazoltak le a Budapesti Honvéd Sportegyesülethez. „Néhány éve még tizenegy szakosztályunk volt, ma már tizenhét. Elsősorban a küzdősportok terén erősödtünk, de szeretnénk erősíteni a vízi sportokat, azon belül is a vízilabdát és különösen a férfi úszást" – emelte ki az egyesület társadalmi elnöke. Gergely István elmondta: bízik abban, hogy Milák Kristóf lendülete és fiatalsága átragad majd mind a szakosztályra, mind pedig az egyesületre.

1599195402
Milák Kristóf megköszönte egykori klubjának, az Érdi Úszó Sport Kft.-nek az elmúlt egy évtizedet. Mint mondta: korábbi egyesületét kinőtte, így most a Honvédban szeretné folytatni nyugodt felkészülését.

A fiatalok példaképe edzőjével, Selmeci Attilával együtt igazolt át a BHSE-hez. A tizennyolc éves úszó egyúttal a Honvéd „Irány Tokió" csapat új tagja is lett, aki idei eredményei alapján éremesélyes lehet a 2020-as ötkarikás játékokon.

1599195402
Fotó: Tóth László

Címkékolimpiasport