Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sportos alakulatnap a forradalomra emlékezve

Szöveg: Takács Vivien | Fotó: Szakál Szebáld |  2023. október 18. 18:58

Előadásokkal és sportolással egybekötött alakulatnapot tartott az MH Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokság Szentendrén, október 18-án.

2023.10.18_mh_htp_alakulatnap_szentendre 4

A szentendrei Görgey laktanya alakulóterén dr. Sticz László vezérőrnagy, az MH Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokság parancsnoka köszöntötte az alakulat állományát. Beszédében ismertette az elmúlt időszakban elvégzett feladatokat, illetve kitért a közeljövőbeliekre. A parancsnok feladatszabása után elismerések átadására került sor, majd díszmenet következett.

A közelgő október 23-i ünnep alkalmából Gedai István, a Magyar Nemzeti Múzeum egykori főigazgatója és prof. dr. Pintér Lajos, tiszteletbeli veronai főkonzul 1956-os visszaemlékezéseit hallhatták a megjelentek.

2023.10.18_mh_htp_alakulatnap_szentendre 26 másolat

Dr. Pintér Lajos orvostan, míg Gedai István bölcsésztan hallgató volt, amikor elérte őket a forradalom és szabadságharc hulláma. Megrendítő előadásukat követően dr. Sticz László vezérőrnagy emléktárgyat adott át a két ötvenhatos szabadságharcosnak.

Az alakulatnap zárásaként az állomány a közös bemelegítést követően a sportpályán futott együtt. A havonta megtartott alakulatnap célja a katonák összetartozásának erősítése mellett az alaki fogások gyakorlása és a fizikai állapot javítása.