Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sportos alakulatnap Szentendrén

Szöveg: Navarrai Mészáros Márton | Fotó: Rácz Tünde |  2023. június 26. 20:19

Alaki foglalkozással vette kezdetét az MH Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokság havi alakulatnapja a Görgey Artúr honvédtábornok, hadügyminiszterről elnevezett szentendrei laktanyában, június 23-án, pénteken.

Az alakulótéren felsorakozott, szentendrei katonák mellett a parancsnokság budapesti és táborfalvi állományát dr. Sticz László vezérőrnagy, parancsnok köszöntötte, majd egyperces néma csenddel emlékeztek a kiképzés közben Horvátországban, június 21-én életüket vesztett bajtársakra.

A parancsnok – az elmúlt időszakot értékelve – a május-júniusi sportrendezvények közül kiemelte az MH Mezei futóbajnokságot és az MH Lőbajnokságot, amelyeken a parancsnokság sikereket ért el. A vezérőrnagy hangsúlyozta: fontos, hogy a Honvéd Vezérkar főnöke szolgálati alárendeltségébe tartozó, önálló állománytáblával rendelkező honvédségi szervezet sport- és társadalmi eseményeken is megmutatkozzon. Az alakulatnap első eleme határozatok, illetve parancsok ismertetésével zárult.

TUN_2132

Az elmúlt hónapban a Parancsnokság személyi állománya a szentendrei laktanyában, valamint a Budapesti Honvéd Sportegyesület sportpályáján hajtotta végre éves kötelező fizikai állapotfelmérését. Az alakulatnapon Kopecsni Attila főhadnagy, a Kiképzési Főnökség tisztje bemelegítést tartott a sportcsarnok előtti téren, majd a parancsnokság teljes állománya közös alakulatfutáson vett részt.

A rendezvény állománygyűléssel zárult, amelyen Sticz vezérőrnagy a személyi állomány számára fontos és közérdekű információkról beszélt, valamint meghatározta az elkövetkező időszak fő feladatait. A katonák az információbiztonság és tudatos felhasználói ismeretekről is tájékoztatást kaptak.