Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sportos tábor Nyíregyházán

Szöveg: Fehértói Mihály tartalékos zászlós | Fotó: Máté Andrea tartalékos főtörzsőrmester |  2023. július 13. 7:37

Július 7-én ért véget a Magyar Honvédség 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 5. Zászlóalj honvédelmi sport táborának első turnusa a Nyíregyházi Egyetemen.

7_

Az egyhetes program során a 12-15 éves korosztályhoz tartozó fiatalok megismerték a hazafias és honvédelmi nevelés alapjait, a Magyar Honvédség feladatait, illetve a mindennapi életben is kamatoztatható tudást és készségeket sajátítottak el.

Az első nap a formaruhák átvételével és tűz-, környezet- és munkavédelmi oktatással indult. Az alaki foglalkozások és a reggeli torna mellett a táborozók a judo és a katonai közelharc alapjaival is megismerkedtek. A hét programjai között szerepelt a tájékozódó futás, túlélési ismeretek keretében a menedéképítés, víztisztítás, csoport névválasztás és csapatzászló készítés, illetve airsoft-lövészet is. A táborban résztvevő 27 diák megtapasztalta a csapat összetartó erejét és számos új élménnyel gazdagodott, amelyhez a Sóstói erdő különleges környezete is nagymértékben hozzájárult.

Zárásként, ünnepélyes keretek között minden gyermek érmet vehetett át példamutató helytállásáért, a legjobb táborozó pedig megkapta a már hagyománynak számító bordó barett sapkát.