Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sportszerű hallgatók, izgalmas csapatharcok és jó hangulat

Szöveg: Hovári Nikolett és Németh-Zsohár Agnieszka őrnagy | Fotó: a szerzők felvételei |  2022. november 3. 9:49

Idén ősszel is meghirdették a kari akadálypálya váltóversenyt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (NKE HHK) honvéd tisztjelöltjeinek.

Akadálypálya váltóverseny_NKE_HHK (16)

Az NKE HHK Katonai Testnevelési és Sportközpont munkatársai által szervezett versenyre öt csapat adta le nevezését. A fiúknál 20, a lányoknál 16 akadályelemet kellett leküzdeniük a csapatoknak.

A kihívással teli megmérettetés során a tisztjelöltek felmérhették erőnlétüket, állóképességüket és felkészültségi szintjüket, ami azért is nagyon fontos, mert az akadálypálya leküzdése kötelező tantárgyi vizsgaelem a harmadik félévben.

A lányoknál az Atomcsibék csapata (Müller Júlia, Nagy Kamilla és Kishanti Petra hallgató törzsőrmesterek) léphetett a dobogó legfelső fokára, a fiúknál pedig a Kamikaze csapata (Dulló Zalán Márton, Gál Balázs, Dankó Péter és Kiss Norbert hallgató törzsőrmesterek) szerezte meg az első helyet.

Akadálypálya váltóverseny_NKE_HHK (13)

A tervek szerint, a következő kari akadálypálya váltóversenyt 2023 áprilisára hirdetik meg a szervezők, ami ugyancsak jó felkészülési alapot fog nyújtani a Magyar Honvédség Országos Akadálypálya Bajnokságra, amit 2023 júniusában rendeznek meg.

Az év végéig még számos verseny lebonyolítására készülnek a Katonai Testnevelési és Sportközpont oktatói: november 8-án kari földharc, november 22-én kari röplabda, december 6-án kari úszó, míg december 14-én Magyar Honvédség Országos Röplabda Bajnokságra nevezhetnek a honvéd tisztjelöltek.