Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sportversenyen diadalmaskodott a pápai katona

Szöveg: Varju Kitti | Fotó: a szerző, Fülöp Máté (Zsaru Magazin) |  2021. július 30. 11:44

Az MH Pápa Bázisrepülőtér katonája, Vincellér Zoltán szakaszvezető nemrég két első és egy negyedik helyezést ért el a fekvenyomást és futást kombináló, siófoki Pump and Run versenyen.

20210729-vinceller-szkv (1)

Az MH Pápa Bázisrepülőtér Művelettámogató Zászlóaljának tűzoltó és ABV szakaszában tűzoltóként teljesít szolgálatot Vincellér Zoltán szakaszvezető. A 47 éves pápai katona első alkalommal vett részt ilyen jellegű megmérettetésen. Leginkább hosszútávfutóként aktív.

20210729-vinceller-szkv (2)

A Siófokon megrendezett Pump and Run versenyre egyfajta erőfelmérésként tekintett, két kategóriában, a Masters (45+) és a nyílt körben indult. A kihívás lényege, hogy a résztvevők – a férfiaknál – a saját testsúlyuk 80 százalékával fekvenyomnak, majd 2500 méteres sprintfutást teljesítenek. Minél többször sikerül a fekvenyomás, annál több időt írnak le a futás eredményéből, így a végén a leggyorsabb győz.

20210729-vinceller-szkv (3)

Vincellér szakaszvezető a Masters kategóriában első, a férfiak nyílt kategóriájában negyedik helyezést ért el. A rendvédelmi kategóriát külön is értékelték, itt szintén első helyezett lett a pápai katona. Eredményességét Siófok város önkormányzata a „Legjobb férfi versenyző” különdíjával ismerte el.

20210729-vinceller-szkv (4)
Címkéksport