Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felkészültünk a váltásra, meg is mutatjuk

Szöveg: honvedelem.hu |  2021. július 30. 12:29

A TV2 Mokka vendége volt dr. Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy július 30-án, pénteken. A Magyar Honvédség parancsnokát a Kecskeméten megrendezendő Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatóról kérdezték.

20210730-Ruszin-vorgy-mokka 02

Nyolc év szünet után rendezi meg a Magyar Honvédség augusztus 28-29-én a nemzetközi repülőnapot, ezúttal is haditechnikai bemutatóval kiegészítve. dr. Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a TV2 Mokka című műsorában úgy nyilatkozott: a katonák világa napjainkig misztikusnak tűnik a civil társadalom számára, éppen ezért rendkívül fontos a repülőnap és a hozzá hasonló események szervezése, amire kiemelt figyelemmel és precizitással készül a Magyar Honvédség - amellett, hogy az alapfeladatok ellátásán túl a katonák kiveszik részüket az illegális migráció visszaszorításából, és a járvány elleni védekezés majd minden szegmensében is jelen voltak, vannak.

A vezérőrnagy hozzátette: a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programnak köszönhetően folyamatosan érkeznek a hadsereghez az új haditechnikai eszközök, amelyek kezelésére fel kell készülni a katonáknak, ennek bemutatása pedig szintén a kecskeméti repülőnap egyik célja. „Meg kell mutatnunk az embereknek, hogy az adófizetők forintjai jó helyre kerülnek. Azt is szeretnénk megmutatni: valóban felkészültünk arra, hogy ezt a generációváltást, az új eszközök által generált szemléletváltást professzionális szinten kezeli a magyar katona” – mondta.

A Magyar Honvédség parancsnoka kiemelte: a fiatalabb generációk megszólítása jó úton halad a Magyar Honvédségnél. Kiváló példa erre a kadétprogram, amelynek már háromezer 14-18 év közötti résztvevője van, vagy a katonai középiskolai rendszer tovább építése: a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium sikere után idén Nyíregyházán, jövőre pedig Hódmezővásárhelyen nyitnak hasonló intézményt.

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy elmondta a kecskeméti repülőnapon kiemelt figyelmet fordítanak a fiatalokra, hiszen a rendezvény egyik, nem titkolt célja a toborzás. „Szeretnénk, ha a fiatalok látnák, hogy érdemes ma magyar katonának lenni. Kiszámítható életpályát, méltányos jövedelmet kapnak, ami persze kiegészül a kalanddal és az izgalommal” – fogalmazott a parancsnok.

A teljes beszélgetés ide kattintva nézhető meg!

20210730-Ruszin-vorgy-mokka 01