Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Stadion helyett a strandon…

I. Amatőr Strandlabdarúgó Kupa

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: a szerző felvételei, MH Rekreációs Kiképzési és Konferencia Központ |  2021. július 11. 7:59

Ha épp nincs EB-meccs, legyen katonás strandfoci, gondolhatták Balatonakarattyán, ahol hagyományteremtő jelleggel rendezték meg az I. Amatőr Strandlabdarúgó Kupát, július 10-én, szombaton.

Strandlabdarugo (4)

Az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ (MH RKKK) a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatóságával közösen szervezte kupán 4+1 fős vegyes csapatok küzdöttek a legjobbaknak járó érmekért és trófeákért. A nyolc nevezett alakulat először körmérkőzéses rendszerben, két csoportban játszott egymással, majd a két-két első helyezett részvételével, egyenes kiesés útján alakult ki a végső sorrend.

RKKK (1)

A jó hangulatú, sportszerű meccseket hozó strandkupa döntőjében az MH Pápa Bázisrepülőtér csapata végül izgalmas büntetőpárbajban szerezte meg az első helyet, maga mögé utasítva az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred csapatát. Harmadik helyen az MH 5. Bocskai István Lövészdandár, 5/3 Gladiátorok nevű gárdája végzett.

Piros Ottó ezredes, az MH RKKK parancsnoka elmondta: szeretnék minden nyáron megrendezni a kupát, hiszen a különböző alakulatok katonái a sport útján még jobban megismerhetik egymást. A nagyszabású, egész napos rendezvény házigazdája Horti Gábor sportkommentátor volt.