Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szakaszellenőrző foglalkozással zárult az összevont felkészítés

Szöveg: Gál József tartalékos százados | Fotó: a szerző felvételei |  2022. május 12. 8:01

Szakaszellenőrző foglalkozással zárult az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság (MH TTP) alárendelt alakulatainak összevont felkészítése a dóci lő- és gyakorlótéren.

KFOR_felkészítés_kapott_szerk (3)

Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 46. Heim Géza Területvédelmi Zászlóalj felkészítése március 21-én vette kezdetét a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós laktanyában, és május 5-én fejeződött be.

A zárófoglalkozáson résztvevő hivatásos, szerződéses és tartalékos katonák feladata egy ellenőrző áteresztő pont (EÁP) üzemeltetése volt, amelyen beszivárgó terroristákat imitáló személyek is megpróbáltak átjutni. A végrehajtás közben azonban váratlan fegyveres támadás érte a békefenntartókat. A kialakult tűzharc során az ellenség felderítése és leküzdése, illetve az EÁP megvédése volt az állomány feladata.

KFOR_felkészítés_kapott_szerk (2)

A helyszínen a foglalkozást megtekintette Bendes István alezredes, az MH TTP Hátországvédelmi Igazgatóság képviseletében, Farkas János őrnagy, az MH TTP Kiképzési Főnökség részéről, illetve Horváth Sándor alezredes, az MH 25. Klapka György Lövészdandár 11. Harckocsi Zászlóalj zászlóaljparancsnoka, a KFOR 27. váltás kijelölt kontingens parancsnoka.

A feladat végrehajtását követő értékelés során Horváth alezredes eredményesen értékelte a zárófoglalkozást. Az itt felkészült katonák megkezdhetik felkészítésüket az MH KFOR Kontingens 27. váltására.

KFOR_felkészítés_kapott_szerk (4)