Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szakmai konferencia a Honvédkórházban

Szöveg: MH Egészségügyi Központ | Fotó: Nagy Gábor |  2022. november 23. 10:07

A Honvédkórházban megalakuló újabb Neurovascularis Intervenciós profil szakmai vonatkozásairól tartottak tudományos szimpóziumot november 22-én, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban. A konferencia megnyitóján beszédet mondott Gion Gábor, a HM stratégiai elemzésért és humánpolitikáért felelős államtitkára.

IMG_7593

A rendezvény aktualitását részben a DSA (digitális szubtrakciós angiográf) készülék beszerzése és üzembe helyezése adta. A képalkotó berendezés képes az érbetegségek gyors és pontos diagnosztikájára.

Prof. dr. Wikonkál Norbert Miklós, MH Egészségügyi Központ Honvédkórház főigazgató köszöntőjében többek között elmondta, hogy a DSA készülék beszerzésével egy nagyon várt képességnövekedés következett be az intézmény életében, mellyel jelentősen fejlődik a betegellátás színvonala.

IMG_7616

A rendezvényt Gion Gábor, a Honvédelmi Minisztérium stratégiai elemzésért és humánpolitikáért felelős államtitkára nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta, hogy a kórház különleges helyzetben van, mert az országban elsőként hoztak létre egységes szemléletben kardio-neuro-vaszkuláris egységet. Ezen szakterületeken a sürgősség fogalma jelentősen felértékelődik, a gyorsaság életet ment. Elhangzott: hazánkban a halálozások 33 százalékát szív- és érrendszeri betegségek okozzák, de az ilyen fejlesztéseknek köszönhetően ez az arány kisebb lesz.

A nyitóbeszédeket követően több szakterület előadásait hallgathatták meg a résztvevők a következő témakörökben: stroke ellátás a Honvédkórházban, neuro-diagnosztikai vizsgálatok az akut stroke ellátásban, endovaszkuláris neurológiai ellátás és neurokardiológiai kérdések.

Az esemény fővédnöke dr. Vidoven Árpád, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára volt.