Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szakmai napon a lovardában

Szöveg: Bankó József | Fotó: a szerző felvételei |  2022. március 19. 18:09

Szakmai továbbképzésen vettek részt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Katonai Felsővezető Szakirányú Továbbképzési Szak kijelölt hallgatói az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárnál március 17-én.

web_HD_2578

Az egész napos képzést a 32. Nemzeti Honvéd Díszegység, Honvéd Huszár Díszalegység telephelyén, Gombán, a lovardában rendezték meg. A szakmai program Bugnics Mike Pál százados, a Honvéd Huszár Díszalegység századparancsnokának bemutatójával kezdődött.

Ezt követően Vadászi Norbert ezredes, az alakulat parancsnokhelyettese előadásában a dandár szervezeti felépítéséről beszélt, bemutatva a vezetőket, az alakulathoz tartozó objektumokat, az ott dolgozók munkáját és az alegységek igencsak szerteágazó feladatkörét.

web_HD_2672

Ádám Barnabás ezredes, a 32. Nemzeti Honvéd Díszegység parancsnoka előadásában rövid áttekintést adott a huszárság történetéről, a huszárság magyarországi hagyományairól, valamint ismertette az alegység előtt álló feladatokat, az elért képességeket és a kitűzött célokat.

Címkéktanfolyam