Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szakmaiság és lojalitás

A Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2024. augusztus 12. 14:07

Meghívott hozzátartozóik, barátaik, ismerőseik jelenlétében a budapesti Hősök terén tett fogadalmat hazánk védelmére az „Acélkocka” Alap Altiszti Tanfolyamon végzett 355 katona. A 2024. július 13-án megrendezett ceremónián részt vett Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes és Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese is.

Magyar_Honvéd_magazin_2024_augusztus_borító

A júliusi kánikulában megtartott eseményen ünnepi beszédet mondó Vargha Tamás rámutatott: Magyarország történelme bizonyítja, hogy a békét, a biztonságot és a szabadságot sosem magától értetődően kaptuk, hanem hőseink vívták ki az utókor számára. Példájuk emlékeztet bennünket arra, hogy a jelenkorban is van mit veszítenünk, ezért van is mit megvédenünk. A miniszterhelyettes hangsúlyozta: Magyarország kormánya egy olyan ütőképes, modern képességekkel felvértezett haderőt épít, amely elrettentő erővel bírhat.

– Szükségünk van egy olyan erős honvédségre, amellyel senki nem akarja a harctéren összemérni az erejét. Ha erős a honvédségünk, nem lesz senki, aki erőszakkal próbálna meg érvényt szerezni az akaratának Magyarországgal szemben, így meg tudjuk őrizni hazánk békéjét és biztonságát – fogalmazott az államtitkár.

Mint mondta, a fiatal altisztjelöltek tisztában vannak a fegyelem, a szakmaiság, a lojalitás, a tisztelet, a bátorság, az elkötelezettség és a hazaszeretet fontosságával, így méltó utódai lehetnek azoknak, akik a száz évvel ezelőtt, 1924 őszén létrejött, majd 1944 decemberében tevékenységét felfüggesztő Magyar Királyi Jutasi Honvéd Altisztképző és Nevelőintézet növendékeiként lettek altisztek.

További részletek a Magyar Honvéd magazin augusztus 16-án, pénteken megjelenő számában!