Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

HadERŐ: katonai szolgálat földön, vízen, levegőben

Szöveg: Sin Bettina | Fotó: Rácz Tünde és Szakál Szebáld archív felvétele |  2024. augusztus 12. 12:47

A katonai magazinműsor augusztus 13-ai adásban a honvédség missziós tevékenységeiről, a magyar légierő napjáról és a robbanóanyag-kereső kutyákkal való munkáról kaphat átfogó képet a nézőközönség.

Szarajevó_EUFOR_SzSz

A magyar katonák nemzetközi műveletekben szolgálva járulnak hozzá a világ biztonságához, a nyugat-balkáni, koszovói KFOR missziótól kezdve a Földközi-tengeren zajló uniós katonai haditengerészeti műveletig. Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese exkluzív interjúban beszélt a Magyar Honvédség missziós szerepvállalásáról.

Augusztus 15-én ünnepeljük Nagyboldogasszony napját, ami nemcsak a magyar néphagyományban, de a honvédség történetében is jeles időpont, ugyanis ekkor van a magyar légierő napja. Az adásból megismerhetjük a légierőnél szolgálókat, akik különböző beosztásokban mind-mind fogaskerekei egy óramű pontosságú szerkezetnek.

Gripen_RT

Végül, de nem utolsó sorban megismerkedhetünk Németh Balázs főtörzsőrmesterrel, az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred kutyakiképző altisztjével, aki robbanóanyag-kereső kutyákkal dolgozik, és szabadidejében versenyekre is jár. Belga juhászkutyájával, Bestsellerrel mutatja meg, hogy szolgálnak együtt és milyen feladatok várnak rájuk.

Ne feledjék! Minden kedd délelőtt, 11:33-kor „HadERŐ – Hazámat szolgálom!” az M1-en!