Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Száz éves az egykori szabómester

Szöveg: Csatári Zsanett százados |  2021. június 17. 15:17

A századik születésnapján köszöntötte az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Kapcsos Gyula honvédségi nyugdíjast, aki 1921. június 7-én született Budapesten.

100_ves_ha_1

Az egykori kollégát Soós Gyula alezredes, a veszprémi 6. Hadkiegészítő és Toborzó Központ parancsnoka, Csatári Zsanett százados, a veszprémi toborzóiroda megbízott vezetője és Nacsa Ferenc nyugállományú törzszászlós, a Tapolca és Környéke Honvéd Bajtársi Egyesület elnöke személyesen köszöntötte tapolcai otthonában. Gyula bácsi már özvegy, házasságából két gyermeke született. A járvány óta lánya és annak férje gondoskodnak róla, hozzá is költöztek, ezért kevesebbet van egyedül.

Kapcsos Gyula 1969 novemberében került az egykori tapolcai 8. Harckocsi Ezredhez, ahol szabóként dolgozott. Két évtizedig azon tevékenykedett, hogy minden katona megfelelő ruházattal rendelkezzen. Nacsa nyugállományú törzszászlós szerint kiváló szabómester volt, aki nem csupán az egyenruhát foltozta, hanem a lelki sebeket is, az állomány szívesen kereste fel őt jó humora és pozitív személyisége miatt.

A jó szellemi és fizikai állapotban lévő Gyula bácsi tele van életkedvvel és vidámsággal. Sok emléket osztott meg a látogatóival, és elárulta, hogy legszívesebben a kertjében sétálgat. A baráti összejövetelek elmaradása miatt bánkódik kicsit, de bízik benne, hogy hamarosan minden újra a régi lesz.

További nyugdíjas éveihez jó egészséget, sok boldogságot kívánunk, szerető családja körében!

100_ves_ha_02_1